Administratie

De kleine ondernemersregeling

De kleine ondernemersregeling

Net met uw bedrijf gestart en u draait nog maar een kleine omzet? Ook dan moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen. Tenzij u gebruik maakt van de kleine ondernemersregeling.
 
Wat is de kleine ondernemersregeling?
 
Ook met een kleine omzet moet u BTW betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen – tenzij u gebruik maakt van de kleine ondernemersregeling. U betaalt dan minder en soms zelfs helemaal geen BTW, en in het laatste geval kunt u zelfs ontheffing van de BTW verplichtingen krijgen.
 
Geen BTW administratie nodig
 
Ligt bij toepassing van de kleine ondernemersregeling het jaarbedrag dat u aan BTW moet betalen, beneden de EUR 1.345,=? Dan hoeft u dat niet aan de fiscus over te maken. Bovendien kunt u in dat geval om ontheffing van uw administratieve verplichtingen voor de BTW vragen.
 
Btw aangifte doen
 
Maakt u gebruik van de kleine ondernemersregeling, maar heeft u geen ontheffing van de BTW administratie? Dan moet u gewoon BTW aangifte doen.
 
Bijzondere situaties
 
Ook met een kleine omzet moet u BTW betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen – tenzij u gebruik maakt van de kleine ondernemersregeling. Er zijn echter situaties waarin specifieke regels gelden.

Categorie Administratie